Grunddeg

Grunddeg

Gör så här

1. Lös jästen i vattnet och vispa ner mjölet med en visp.
2. Täck bunken med plast och låt jäsa i rumstemperatur i ca 24 timmar.
3. Skrapa ner raskdegen i blandaren. Tillsätt övriga ingredienser förutom salt. Kör på ettans växel i en vanlig vispmaskin i ca 15 minuter eller i degkittel efter ordinarie körschema.
4. Tillsätt salt, öka hastigheten och kör tills degen är elastisk. Gör ett degprov genom att sträcka ut en tunn bit av degen.
5. Låt vila i 45 minuter med två utstötningar.
6. Använd grunddegen till önskat bröd tex Kravatt.

Serveringsportion: 200 g
Källa: Baka med kärlek. Och ost.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen