Grönsaksris med ananas och chilikryddad köttsås

Grönsaksris med ananas och chilikryddad köttsås

Gör så här

1. Fräs kött, lök och chili i smör.
2. Tillsätt morötter och fräs ytterligare några minuter.
3. Tillsätt buljong, juice och grädde. Sjud tills köttet är klart ca 40 min.
4. Red av med vetemjöl utrörd i vätska. Sjud ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
5. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
6. Fräs lök, svamp och paprika i smör.
7. Tillsätt riset och smaka av med salt och peppar.

Tips: Riset kan bytas ut mot t ex korngryn, pastasnäckor eller cous-cous.

Serveringsportion ca: Sås 250 g, grönsaksris 240 g
Källa: Lunchguiden nr4

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen