I den här klassiska indiska grytan kokar du med osten i gräddsåsen där den tillagas på några minuter. Grytbasen kan du smidigt använda till både kyckling och ost.

Grilling cheese korma med koriander- och yoghurtdressing

Recept av Fredrik Andersson

I den här klassiska indiska grytan kokar du med osten i gräddsåsen där den tillagas på några minuter. Grytbasen kan du smidigt använda till både kyckling och ost.

Gör så här

  • Grilling cheese korma:

    • Dela osten på längden och skär den i skivor till halvmånar.
    • Smält smöret i en stor gryta och fräs lök och kryddor. Tillsätt blomkål och russin, låt fräsa ca 5 min.
    • Blanda ner mjölk, grädde, mandelmjöl och kokos. Låt koka ihop några minuter. Rör ner yoghurten och smaka av med salt. Lägg ner osten i grytan, låt allt bli varmt och vänd ner spenaten.
  • Koriander- och yoghurtdressing:

    • Skär gurkan i 1x1 cm tärningar. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt. Servera dressingen till grytan med ris.