&w=1230&h=670&ak=9d34ffb1&hm=79dc2d45)
Grilling cheese i krämig svampsås med pressgurka, lingon och potatispuré

Med Grilling cheese kan du jobba med klassiska smaker och kombinationer. Byt bara ut animaliskt protein mot osten och behåll tillbehören som gästerna redan älskar.
Gör så här
-
- Dela osten på längden och skär i skivor till halvmånar.
- Stek champinjonerna i smör till fin färg i en gryta. Tillsätt löken och stek ytterligare någon minut så att löken mjuknar. Vänd ner alla ingredienser utom ost, majsstärkelse, salt och grönkål. Låt koka ihop ca 10 min. Red ev av med majsstärkelse och smaka av med salt.
- Häll såsen i bleck. Lägg i grönkål och ostskivor, tillaga i ugn på 180° ca 10 min.
-
Pressgurka:
- Vispa socker, vatten och ättika tills sockret löst sig. Skala gurkan slarvigt och skiva tunt. Häll lagen över gurkan så den blir täckt och vänd ner persiljan.
-
Rårörda lingon:
- Rör ihop lingon och socker. Låt stå i rumstemperatur tills allt socker löst sig, rör om då och då.
-
- Servera rätten med potatispuré.