
Grilling cheese-burgare med yoghurtsalsa
Det här är en dubbel ostburgare på Grilling cheese, smoked chili toppad med en smältande skiva Arla®Pro Sara. Yoghurtsalsan med syra och grönsaker friskar upp.
Gör så här
-
Yoghurtsalsa:
- Dela och kärna ur paprikorna. Grilla paprikan hårt i några minuter på båda sidor, skala och tärna.
- Tärna rödlöken fint. Stek rödlöken i olja så att den mjuknar och får färg.
- Skala, kärna ur och tärna gurkan. Skär körsbärstomaterna i kvartar.
- Blanda grillad paprika, stekt rödlök, gurka och tomater med citronskal, citronsaft, vitlök och chili. Tillsätt yoghurten och blanda ihop. Smaka av med salt.
-
Vid servering:
- Stek Grilling cheese i lite olja på medelhög värme ca 2 min under press. Salta och vänd på skivorna. Lägg på ostskivorna (Arla®Pro Sara) och stek ytterligare ca 2 min.
- Rosta brödet på snittytorna. Lägg ett salladsblad på bottenbrödet och klicka på yoghurtsalsan. Lägg på burgaren och avsluta med basilikablad, svartpeppar och locket.