Det här är en dubbel ostburgare på Grilling cheese, smoked chili toppad med en smältande skiva Arla®Pro Sara. Yoghurtsalsan med syra och grönsaker friskar upp.

Grilling cheese-burgare med yoghurtsalsa

Det här är en dubbel ostburgare på Grilling cheese, smoked chili toppad med en smältande skiva Arla®Pro Sara. Yoghurtsalsan med syra och grönsaker friskar upp.

Gör så här

  • Yoghurtsalsa:

    • Dela och kärna ur paprikorna. Grilla paprikan hårt i några minuter på båda sidor, skala och tärna.
    • Tärna rödlöken fint. Stek rödlöken i olja så att den mjuknar och får färg.
    • Skala, kärna ur och tärna gurkan. Skär körsbärstomaterna i kvartar.
    • Blanda grillad paprika, stekt rödlök, gurka och tomater med citronskal, citronsaft, vitlök och chili. Tillsätt yoghurten och blanda ihop. Smaka av med salt.
  • Vid servering:

    • Stek Grilling cheese i lite olja på medelhög värme ca 2 min under press. Salta och vänd på skivorna. Lägg på ostskivorna (Arla®Pro Sara) och stek ytterligare ca 2 min.
    • Rosta brödet på snittytorna. Lägg ett salladsblad på bottenbrödet och klicka på yoghurtsalsan. Lägg på burgaren och avsluta med basilikablad, svartpeppar och locket.