Grilling cheese burgare med mangosås, avokado och rostad grönkål

Gör så här

  • Picklad rödlök:

    • Koka upp vatten, socker, ättiksprit och fänkålsfrön. Häll lagen över rödlöken och låt dra.
  • Rostad grönkål:

    • Blanda grönkål med salt och cajunkrydda. Strö ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och spreja med smör-&rapsolja. Rosta i ugn på 120° ca 15 min tills grönkålen är spröd och frasig.
  • Mangosås med ananas:

    • Mixa mango, limesaft, honung och chili slätt. Rör ner ananas och koriander.
  • Avokado:

    • Mosa avokadobitarna grovt. Tillsätt resterande ingredienser och smaka av.
  • Vid servering

    • Skär osten i skivor à 90 g. Hetta upp smör i en stekpanna på medelhög värme och stek osten 2–3 min på varje sida. Tryck lätt på dem så de blir jämnt brynta.
    • Värm ev hamburgerbröden i ugnen. Bre mangosås på den undre brödhalvan. Fortsätt med romansallad, stekt ost, grovmosad avokado, picklad rödlök, smulad rostad grönkål samt den övre brödhalvan.