Grillade rotfruktspett med honungsglaze

Grillade rotfruktspett med honungsglaze

Gör så här

1. Ångkoka rotfrukterna i ugnen tills de är nästan mjuka och låt svalna. Trä rotfrukter, purjolök och champinjoner på spett och lägg i bleck.
2. Blanda ingredienserna till glaze och pensla spetten.
3. Grilla eller stek i ugn, 200° ca 10 min. Rotfrukter och grönsaker kan även stekas i bleck utan att spettas.
4. Rör i hop ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Strö över solrosfrön.
5. Koka ris enligt anvisning och servera till.

Serveringsportion: rotfruktspett ca 120 g, koriandersås ca 60 g, ris 120 g
Källa: Arlaköket Skola nr 2 1999

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen