Grillad torsk med grönsaksfyllda skålar och ölsmörsås med korianderrot

Grillad torsk med grönsaksfyllda skålar och ölsmörsås med korianderrot

Gör så här

1. Skär torsken i portionsbitar. Salta, låt stå ca 10 min och torka av. Spreja torsken med smör-&rapsolja och grilla till en innertemperatur på 42°.

2. Dela silverlökarna, krydda med salt och peppar och ringla över olivolja. Baka i ugn på 120° tills de är mjuka. Ta bort skalet och dela i lameller. 

3. Skiva gurka, fänkål och silverlök tunt på mandolin. Smält 50 g av smöret (vid 10 port) i en kastrull. Tillsätt skivade grönsaker, skivad lök, suröl och lite salt. Låt sjuda ca 1 min under lock. Tillsätt resterande smör och ta från värmen. Skölj och hacka korianderrötterna och vänd ner i såsen. Smaka av med salt.

4. Snurra upp grönsakerna i såsen med en pincett och fyll lökskålarna. Toppa med små dillkvistar. 

5. Arrangera torsk och lökskålar på tallrikar och skeda på ölsmörsåsen.

Källa: Årets kock 2017, Johan Backéus

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen