Grillad sallad med grön sparris, broccoli, syltlök och pepparrotsgrädde

Grillad sallad med grön sparris, broccoli, syltlök och pepparrotsgrädde

Gör så här

1.  Plocka hjärtsalladen i blad och bryn smöret. Grilla salladsbladen till fin färg, gärna direkt på hällen. Pensla salladen med smöret. Smaka av med salt. 2.  Plocka små buketter från 2 broccolistån d (vid 10 port) och koka i saltat vatten ca 2 min, kyl i isbad. Hyvla  1 broccoli stam (vid 10 port) i tunna skivor på mandolin och lägg i kallt vatten. Koka resterande broccoli mjuk i saltat vatten. Sila av vattnet och tillsätt syrad grädde. Sjud tills grädden har krämig konsistens. 

2. Mixa till en slät puré och smaka av med salt och ev lite citronsaft. Lägg i en spritspåse.

3.  Koka sparrisen i saltat vatten  1–2 min, kyl i isbad. Dela syltlökarna på hälften och koka ca 1 min. Ta bort skalet och plocka lökarna i lameller. Lägg dem i 1­2­3­lagen. 4.  Hetta upp en kastrull och lägg ner quinoan. När det slutar att ”poppa” är quinoan klar. 5.  Mixa mjölk, grädde och pepparrot. Sila och smaka av med salt. 6.  Vänd sparris, broccolibuketter och broccolistam med olivolja vid servering. Lägg upp salladsbladen med alla grönsaker, syltlök och broccolipuré och skeda försiktigt på pepparrotsgrädde och gräslöksolja. Toppa med quinoan.

Källa: Årets kock 2017 Johan Backéus

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen