Grillad lättmarinerad lax med dill- och citrongräddfil, potatiskroketter och pressgurka

Grillad lättmarinerad lax med dill- och citrongräddfil, potatiskroketter och pressgurka

Gör så här

1.Gnid in fisken i salt och socker, låt ligga över natten. Skär i portionsbitar à 140 g. Grilla eller stek laxen. Tänk på att sockret gör så att laxen lättare tar färg vid stekningen.

2.Mixa ingredienserna till dill- och citrongräddfilen.

3.Koka potatisen mjuk och passera. Blanda med ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Forma till 2 cm tjocka cylindrar. Skär dem i 5 cm långa bitar, kyl. Vänd potatiscylindrarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Fritera i olja, 180º ca 2 min vid servering.

4.Blanda ättika och socker i en kastrull, ljumma så att sockret löser sig, tillsätt kallt vatten. Lägg i gurkan och låt stå kallt, gärna över natten.

5.Servera den grillade laxen med dill- och citrongräddfil, friterade potatiskroketter och pressgurka.


Källa: Arla Köket Lunch Årets Kock 2010 Gustav Trägårdh

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen