Grillad högrevsburgare med enbärskräm

Grillad högrevsburgare med enbärskräm

Gör så här

Högrevsburgare:

1. Skär fläsket i små tärningar och blanda med färsen.
2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smidig smet.
3. Forma till burgare.

Enbärskräm:

1. Krossa eller mixa enbären och blanda med gräddfil, vinäger, dijonsenap och salt.

Rostade morötter och fänkålssallad:

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala och ansa morötterna.
3. Mortla rosépepparkornen grovt.
4. Lägg morötterna i ett bleck, strö över rosépeppar och salt. Spreja med smör-&rapsolja.
5. Rosta morötterna i ugnen ca 15 min.
6. Skiva fänkålen tunt, gärna på en mandolin. Blanda fänkålen med pressad citron och salt.

1. Grilla eller stek burgarna 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta.
2. Grilla bröden och lägg ihop burgarna med enbärskräm, fänkålssallad och isbergssallad.
3. Servera med rostade morötter.

Källa: Arla Guldko 2017

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen