Gravad, stekt lax med grönsaker och wasabiyoghurt

Gravad, stekt lax med grönsaker och wasabiyoghurt

Gör så här

1. Blanda salt, socker och peppar.
2. Fördela gravningen på laxen och låt stå i rumstemperatur ca 2 timmar.
3. Skär i portionsbitar à ca 150 g och stek i ugn vid 175°C ca 10 min.
4. Skölj potatisstrimlor och fräs med purjolök och urkramad bladspenat i smör.
5. Tillsätt teriyakisås och låt brässera tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar och strö sesamfrö över.
6. Smaksätt matyoghurt med wasabi, salt och peppar.

Serveringsportion ca: Lax 150 g, grönsaksfräs 200 g, sås 0,5 dl
Källa: ArlaKöket lunch nr1-00

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen