Gratinerade ostron med hetta

Gratinerade ostron med hetta

Gör så här

  1. Öppna ostronen och lossa från muskeln. Häll av vätskan och lägg tillbaka ostronet i den djupa skalhalvan. Häll grovsalt på en plåt och lägg ostronen stadigt på plåten. 
  2. Hacka och sautera schalottenlöken i smör. Häll på grädde och koka ihop några minuter. Ta från  värmen och låt svalna. Tillsätt äggula och sambal oelek, smaka av med citronsaft och salt. Fördela såsen på ostronen.
  3. Gratinera under salamander tills ostronen är gyllene eller i ugn på 275° ca 3 min.

    Källa: California Style Jimmi Eriksson Årets kock 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen