Gräddig rabarberkyckling med grönsaksterrin

Gräddig rabarberkyckling med grönsaksterrin

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i blöt.
2. Koka alla grönsakerna, mjuka med tuggmotstånd kvar, till och med majskornen. Kyl snabbt.
3. Blanda grönsakerna med crème fraiche. Smaka av med senap, pepparrot, salt och peppar.
4. Krama ur gelatinbladen och smält dem i vattenbad. Vänd i de smälta gelatinbladen i grönsakssmeten.
5. Fördela i avlånga formar. Låt stå i kyl och stelna ca 3 timmar.
6. Fräs rabarber i smör och socker.
7. Fräs kött, lök och champinjoner i smör. Tillsätt buljong och koka upp. Rör ut mjölet i lite vätska och red av. Låt koka ca 5 min.
8. Tillsätt grädde och koka på svag värme ca 15 min. Smaka av med socker, färsk dragon, bladpersilja, salt och peppar.

Tips: Vetemjölet fungerar som stabilisator. Ingår ingredienser med mycket syror så är det extra viktigt att reda av.

Serveringsportion ca: Grönsaksterrin 120 g, kycklinggryta 200 g
Källa: ArlaKöket Lunch nr 2 -99

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen