Glace au fourbakelse

Gör så här

    • Blanda sockerlag, rom, apelsinzest och saft. Lägg i russinen och låt marinera i lagen i minst 1 dygn.
    • Värm mjölken till 37°. Lös upp jästen i mjölken i en degblandare och tillsätt ägg, socker och salt.
    • Tillsätt mjölet och blanda till en slät deg. Låt jäsa ca 1 tim.
    • Arbeta in smör, russin och marineringslag i den jästa degen.
    • Fyll en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt jäsa ytterligare ca 1 tim.
    • Baka av i ugn på 200° ca 30 min. Sänk temperaturen till 150° och grädda ytterligare ca 40 min. Italiensk maräng: 1. Koka socker och vatten. Börja vispa äggvitan på maxfart när sockerlagen är uppe i 110°. 2. När sockerlagen nått 121° hälls den i en tunn stråle i äggvitan under vispning. 3. Vispa marängen på låg hastighet tills den svalnat. Montering: 1. Skiva och stansa ut panettonebottnen till vald form. 2. Lägg bottnen i utstickare och fyll till hälften med yoghurtgelato. Fyll på med ett lager mangovariegato och chockfrys i 10 min. 3. Fyll upp formarna med youghurtgelato och chockfrys i 10 min till. 4. Spritsa eller bred italiensk maräng runt glassbakelserna. Baka av marängen under salamander, eller i ugn under grillelementet. Det går också att bränna av marängen med en brännare.