Glace au fourbakelse

Glace au fourbakelse

Gör så här

Panettonebotten med rom, russin och apelsin:

1. Blanda sockerlag, rom, apelsinzest och saft. Lägg i russinen och låt marinera i lagen i minst 1 dygn.

2. Värm mjölken till 37°. Lös upp jästen i mjölken i en degblandare och tillsätt ägg, socker och salt.

3. Tillsätt mjölet och blanda till en slät deg. Låt jäsa ca 1 tim.

4. Arbeta in smör, russin och marineringslag i den jästa degen.

5. Fyll en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt jäsa ytterligare ca 1 tim.

6. Baka av i ugn på 200° ca 30 min. Sänk temperaturen till 150° och grädda ytterligare ca 40 min.

Italiensk maräng:

1. Koka socker och vatten. Börja vispa äggvitan på maxfart när sockerlagen är uppe i 110°.

2. När sockerlagen nått 121° hälls den i en tunn stråle i äggvitan under vispning.

3. Vispa marängen på låg hastighet tills den svalnat.

Montering:

1. Skiva och stansa ut panettonebottnen till vald form.

2. Lägg bottnen i utstickare och fyll till hälften med yoghurtgelato. Fyll på med ett lager mangovariegato och chockfrys i 10 min.

3. Fyll upp formarna med youghurtgelato och chockfrys i 10 min till.

4. Spritsa eller bred italiensk maräng runt glassbakelserna. Baka av marängen under salamander, eller i ugn under grillelementet. Det går också att bränna av marängen med en brännare.

Källa: Gelatolab

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen