Gäddfärsqueneller med dillsås och rotfruktskaka

Gäddfärsqueneller med dillsås och rotfruktskaka

Gör så här

1. Lägg lök och dillfrö i smorda bleck.
2. Mixa fiskfärsen slät och blanda i ägg, grädde och ost. Smaka av med salt och peppar.
3. Spritsa små queneller av färsen på blecken med lök och dill på, och häll på lite vatten. Koka dem under lock i ugn i 6-7 min.
4. Sila av buljongen från blecken och blanda med fiskbuljong till önskad mängd.
5. Koka upp och red med maizena.
6. Tillsätt grädde och ge såsen ett uppkok. Mixa i dill och smaka av med salt och peppar.
7. Blanda potatis och rotfrukter med mjölk och ost. Fördela i små formar eller i bleck och gratinera i ugn, 200°, små formar i ca 15 min och bleck i ca 30 min. Skär i rutor.
8. Servera med kokt purjolök.

Serveringsportion ca: Fisk 130 g, sås 55 g, kaka 150 g, purjolök 30 g
Källa: Arla Köket Äldre 2003:1

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen