Fromage på röd spegel

Fromage på röd spegel

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 10 minuter.
2. Rör ut matyoghurt med äggulor, citron- eller limesaft, florsocker och vaniljsocker.
3. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Häll gelatinet i en stråle, under omrörning, i yoghurtblandningen.
4. Vispa grädden medelhårt och vänd ner den i smeten.
5. Häll smeten i små suffléformar (eller kaffekoppar i plast). Låt stelna i kyl, ca 3 timmar.
6. Tina jordgubbarna om du använder frysta. Mixa jordgubbar och florsocker till en slät sås. Späd ev. med lite vatten.
7. Stjälp upp fromagen. Lägg en spegel av såsen runt fromagen vid servering.

Serveringsportion ca: 125 g
Källa: Älskade Gubbar 2008

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen