Franska maränger med vispgrädde och bärkompott

Franska maränger med vispgrädde och bärkompott

Gör så här

1. Vispa äggvita hårt i blandaren med vispen. Vänd ner strösocker lite i taget under vispning. Fortsätt att vispa och tillsätt florsocker.
2. Spritsa ut maränger på plåtar. Grädda i ugn, 70° ca 1 tim. Torka gärna marängerna på torrt ställe under natten.
3. Koka upp bär och socker med vatten. Red av med maizena utrört i lite vätska.
4. Vispa grädden. Servera kompotten ljummen eller väl kyld.

Serveringsportion ca: Maränger 2 st, kompott 85 g, vispgrädde 30 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2000

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen