Frankensteingröt med morotsbröd

Frankensteingröt med morotsbröd

Gör så här

Bröd, ca 30 st:
1. Smält smör. Häll i mjölk och värm till 37°C (fingervarmt). Smula jäst i en bunke. Häll över degvätska och rör ut jästen. Tillsätt salt, solroskärnor, riven morot och det mesta av mjölet.
2. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg, för hand eller i maskin. Låt degen jäsa ca 30 min.
3. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela den i två delar. Rulla varje del till en längd dela den i 15 delar. Forma till runda bullar. Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
4. Pensla ev bröden med lätt uppvispat ägg. Grädda i ugn, 225° ca 10-15 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Gröt:
1. Vispa ner gryn och salt i mjölken, koka upp och låt gröten koka i ca 4 min. Rör ner blåbär.
2. Servera den nykokta gröten med mjölk och bröd, gärna med rökt korv/skinka och ost samt morot/gurkstavar.

Serveringsportion: Gröt ca 140 g, mjölk 1,5 dl, morotsbröd 1 st med ost- och korvpålägg, morots- och gurkstavar

Källa: Arla Köket Junior 2:2000

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen