Forell - blomkål - miso - gurka

Forell - blomkål - miso - gurka

Gör så här

1.  Blanda salt och socker och strö över forellerna på kött­ och skinnsidan. Låt dra i kyl ca 3 tim. Skölj och torka dem.

2.  Koka upp vatten, socker och ättika, kyl ner. Skiva gurkan på mandolin och lägg ner i ättikslagen. Låt dra ca 3 tim.

3.  Skär ner hälften av blomkålen i buketter. Hyvla dem tunt på mandolin och lägg i kallt vatten. Spara det som inte går att hyvla och koka tills det mjuknat i mjölk. Sila av
mjölken och mixa blomkålen med 200 g/2 kg av smöret till en slät puré. Smaka av med miso och salt.

4.  Dela ner resterande blomkål i mindre buketter och koka mjuka med lite kärna i saltat vatten. Vänd i olivolja och salta.

5.  Koka upp gräddfilen så den spricker och sila genom kaffefilter. Lägg undan kvargen till ett annat tillfälle. Reducera vasslen till hälften och smaka av med miso, mixa i resterande smör. Vänd ner forellrom och gräslök i såsen vid servering.

6.  Sota forellen på skinnsidan direkt på hällen. Servera med blomkålspurén, blomkålsbuketterna, gurkan, såsen och den hyvlade blomkålen.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen