Fläsk - Sparrispotatis - Saltgurka - Smetana

Fläsk - Sparrispotatis - Saltgurka - Smetana

Gör så här

1. Vakuumpacka fläsksidan i porter, lagerblad, farin, kanelstång och salt. Baka köttet i ugn på 64° ånga ca 12 tim. Ta vara på buljongen från fläsksidan. Koka ner buljongen till hälften och smaka av med salt.
2. Snitta svålen och stek fläsket på svålsidan. Börja stekningen i kall panna och värm på pannan vartefter.
3. Stek löken på snittsidan i smör och olja. Slå på vatten upp till hälften av löken när den fått färg och koka tills allt vatten avdustat. Dela löken i lamellerna.
4. Skär ner och stek grönkål och spenat hastigt i olja. Blanda ihop smetana med alla ingredienser till potatissalladen, smaka av med dijonsenap, citronsaft och salt. 
5. Servera buljongen och citron.

Källa: Arla Köket Modern Gastronomi 2014

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen