Fiskfilé med citrusremoulad och dillpotatis

Fiskfilé med citrusremoulad och dillpotatis

Gör så här

1. Böja med remouladen. Ånga morötter och purjolök i ugnen ca 2 min. Låt svalna.
2. Blanda morötter och purjolök med gräddfil, kvarg och dill. Smaka av med saft och skal av limefrukt och citron samt cayennepeppar, socker, salt och peppar.
3. Fördela remouladen i flera kärl som kan tas ut allt efter åtgång. Låt stå i kyl ca 3 timmar (helst över natten).
4. Smaka av igen. Vänd fiskfiléerna i mjöl. Stek dem i smör. Salta ochpeppra. Lägg i bleck och strö över sesamfrön.
5. Koka potatisen i saltat vatten med dillkronor. Vid ångkokning av potatis kan dillkronorna läggas med potatisen i hålkantinerna.

Tips: Gräddfil tunnar sig vid omrörning men tjocknar igen när hela satsen får kylskåpstemperatur. Gräddfil tillsammans med kvarg ger remouladen från början en fastare konsistens. Remouladen kan göras med bara gräddfil.
Komma ihåg: Det finns frysta fiskfiléer i block à 150g som håller en bra kvalitet och är lätta att arbeta med vid matlagning i stora volymer.

Serveringsportion ca: Citrusremoulad 80 g, fisk 130 g, potatis 200 g
Källa: ArlaKöket Lunch nr 2 -99

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen