Festivaltårta, Delselius

Festivaltårta, Delselius

Gör så här

1 kapsel = 12 st 6-bitars tårtor

Chokladbotten:
1. Blanda alla ingredienserna i blandare med vinge.
2. Fyll i en kapsel, ca 40x60 cm, stryk jämn.
3. Tillaga i ugn, 200° ca 10 min, låt svalna.

Hallontryffel:
1. Koka ihop hallonpuré, smör, socker och vispgrädde.
2. Tillsätt frysta hallon, ljus och mörk choklad.
3. Mixa blandningen slät med en stavmixer.
4. Värm till 30° och slå tryffeln över chokladbotten. Ställ i frys.

Mjölkchokladmousse:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
2. Koka upp grädde och slå över ljus choklad.
3. Koka socker och vatten till 121°.
4. Slå ägg och äggula över sockerlagen under ständig omrörning i vispmaskin. Vispa äggvispet kallt.
5. Blanda chokladblandningen, äggvispet, den lättvispade grädden och de avrunna gelatinbladen till en mousse.
6. Stryk moussen slät i kapseln och frys in på nytt.

Montering:
1. Lägg på en geléspegel.
2. Skär kapseln i 3x4 för 6 bitar och 2x4 för 8-10 bitar.
3. Dekorera med färska hallon.

Serveringsportion ca: 70 g
Källa: Tårtor att minnas

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen