Fem ostar med kvittenmaräng, puffat bovete och sotad purjolökscrème

Fem ostar med kvittenmaräng, puffat bovete och sotad purjolökscrème

Gör så här

KVITTENMARÄNG
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt florsocker och vispa till en hård maräng. Värm marmeladen och sila av bitarna. Hacka dem fint. Vänd ner bitarna i marängen. Bred ut tunt på en plåt med silpatmatta. Plocka bladen på örterna och strö över marängen. Baka av i ugn på 150°ca 40 min. Låt svalna och bryt i bitar.

PUFFAT BOVETE MED KORIANDER
Blanda vatten, salt och bovete. Låt dra ca 15 min. Sila av och torrosta bovetet i en teflonpanna tills det är krispigt. Låt kallna och blanda med korianderfrön och honung.

UGNSBAKAD GUL LÖK  MED ÄPPLE
Lägg lökarna med skal på en saltbädd. Baka i ugn på 150° ca 1 tim, tills de är mjuka, låt svalna. Skala lökarna och skär i mindre bitar. Skala, kärna ur och skär äpplena i 2 cm bitar. Fräs äppelbitarna i olja. Tillsätt löken och smaka av med vinäger, salt och peppar.

SOTAD PURJOLÖKSCRÈME
Dela purjolökarna på mitten och sedan på längden. Lägg på plåt och rosta i ugn på 200° tills purjolöken är helt svart. Spara några fina bitar till servering. Mixa det sotade till ett fint pulver. Mixa äggulorna med senap och vinäger. Tillsätt oljan och kör till en majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner purjolökspulvret. Servera i kopp med de sparade svarta purjolöksbitarna.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen