Färskostbakad lax med grönsaksrisoni

Färskostbakad lax med grönsaksrisoni

Gör så här

1. Lägg laxsidorna på bleck. Vik gärna in stjärten för jämnare stekning. Salta och peppra.
2. Blanda ihop färskost, créme fraiche, citronskal och italiensk salladskrydda och stryk på laxen.
3. Tillaga i ugn, 175° ca 25 minuter.
4. Koka risonin al dente i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Lägg grönsakerna i bleck och blanda med lite olja. Rosta i ugn, 200° ca 15 minuter beroende av storlek. Salta.

Blanda risoni med grönsaker på blecken och slå på den heta mjölken och blanda ner osten. Smaka eventuellt av med extra salt.

Serveringsportion ca: 350 g
Källa: Buko – mångsysslaren i köket

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen