Servera frasiga falafel i tortillas med krämig oströra och chilihet tomatsalsa. I det här receptet görs falafeln på linser men testa gärna med vita bönor. Passa på att göra en större mängd falafelsmet, den går utmärkt att frysa.

Falafel på linser i tortilla med vitost och tomatsalsa

Servera frasiga falafel i tortillas med krämig oströra och chilihet tomatsalsa. I det här receptet görs falafeln på linser men testa gärna med vita bönor. Passa på att göra en större mängd falafelsmet, den går utmärkt att frysa.

Gör så här

  • Linsfalafel:

    • Blötlägg linserna i rikligt med kallt vatten ca 6 tim. Låt rinna av i ett durkslag.
    • Mixa linserna med resterande ingredienser till en falafelsmet.
    • Hetta upp oljan till 180°. Rulla smeten till falafelstora bollar och fritera gyllenbruna. Låt rinna av på papper.
  • Cottage cheese med vitost:

    • Blanda cottage cheese, smulad vitost och örter.
  • Tomatsalsa och myntayoghurt

    • Blanda tomater, rödlök och chili. Smaka av med olivolja, vinäger, salt och socker. Vänd ner koriandern vid servering.
    • Blanda alla ingredinser till myntayoghurten och smaka av.
  • Vid servering:

    • Sota gärna tortillabröden hastigt i torr panna. Bottna varje bröd med grönsallad. Lägg på cottage cheese med vitost och falafel. Toppa med tomatsalsan och ringla över myntayoghurten.