Empanadas är sydamerikanska piroger fyllda med färs, oliver, russin och kokt, hackat ägg. Här läggs färsen i bleck och den kavlade degen täcker allt som ett lock.

Empanadas – Argentina

Empanadas är sydamerikanska piroger fyllda med färs, oliver, russin och kokt, hackat ägg. Här läggs färsen i bleck och den kavlade degen täcker allt som ett lock.

Gör så här

  • Deg:

    • Rör ut jästen i ljummet vatten och tillsätt övriga ingredienser till degen. Rör ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca 1 tim i rumstemperatur eller i kyl under natten.
  • Fyllning:

    • Stek färs, lök, sambal, spiskummin och svartpeppar i smör-&rapsolja. Blanda ner oliver, russin och grädde i färsen. Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela krossade tomater i gastrobleck. Fördela färsen på tomaterna och strö på de hårdkokta äggen.
    • Kavla ut degen tunt och täck färsen med den. Picka några hål i deglocket med en gaffel och pensla med lättvispat ägg. Grädda i ugn på 200° ca 15 min.