Egyptisk citronkyckling

Egyptisk citronkyckling

Gör så här

1. Bryn kycklingen i smör. Lägg på bleck.
2. Blanda buljong och citronsaft. Dela citrongräset i mindre bitar och banka på det så att smakerna frigörs. Tillsätt. Koka upp och häll buljongen över kycklingen.
3. Stek kycklingen i ugn, 200° i ca 40 minuter.
4. Fräs lök och paprika i smör.
5. Sila av spadet från kycklingen och koka upp tillsammans med grädde och lätt crème fraiche. Red eventuellt av med maizena. Smaka av med salt och peppar.
Fördela paprikafräset på klubborna, slå över såsen.
6. Servera med ris, gärna smaksatt med russin och jordnötter.

Källa: Anna Löfgren Veckans recept 2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen