Dubbelbakad calvadoscheddarsufflé på basilikabädd med karamelliserade valnötter

Dubbelbakad calvadoscheddarsufflé på basilikabädd med karamelliserade valnötter

Gör så här

1. Gör grundsmeten till sufflén. Gör en bottenredning av smör och mjöl. Slå kokhet mjölk över smeten och koka tills den börjar släppa i kanterna. Tag kastrullen av spisen. Tillsätt ost och rör tills den smält. Tillsätt äggula, calvados och krydda grundsmeten högt.
2. Vispa äggvita och citronsaft till ett styvt skum. Tillsätt salt på slutet av vispningen för att inte bryta ner äggvitans proteiner. Blanda 1/3 av äggviteskummet med grundsmeten kraftigt till en slät smet, vänd sedan ner resten av äggviteskummet till en luftig massa. Spritsa ner smeten i de smorda, mjölade formar, 72 mm i diameter, 37 mm höga. Baka i 200° tills de är nästan färdigbakade 6 – 8 minuter. Låt kallna och förvara dem övertäckta i kyl.
3. Bakning 2 av suffléer: Lossa suffléerna från formarna med hjälp av en kniv. Sätt dem på silpat och strö lite riven cheddar på varje. Baka dem färdiga i 200° i 3 – 4 minuter tills de höjt sig och är gyllenbruna.
4. Tvätta basilikan och låt den rinna av. Blanda alla ingredienser utom basilikan till en vinägrett.
5. Karamelliserade valnötterna genom att värm valnötter i ugnen. Koka socker, citronsaft, honung och vatten till en brun karamell. Lägg i de varma valnötterna och karamellisera dem. Tillsätt smör och häll ut valnötterna på ett silpat för att skilja dem åt.
5. Blanda basilikan med vinägretten och lägg upp den luftigt. Strö nötterna runtom. Lägg sufflén ovanpå. Dekorera gärna med en ätlig blomma.

Källa: Dessertakademien 2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen