Drottningsoppa med vaniljris

Drottningsoppa med vaniljris

Gör så här

1. Koka upp mjölk, socker och glykos. Låt svalna till 45°. Tillsätt te och låt dra i ca 30 minuter. Sila bort teet, tillsätt citronsaft och crème fraiche. Låt mogna i kyl över natten.
2. Mixa alla ingredienserna till kryddsockret. Häll ut på bleck och låt torka. Förvara torrt i burk med tättslutande lock.
3. Koka upp mjölk, smör, kryddor, apelsin- och citronzest i en kastrull. Sila. Blanda ner mjölet i den varma mjölkblandningen. Arbeta massan i kastrullen tills den torkar på ytan och börjar släppa i kanterna. Häll över massan i en degblandare. Kör med en vinge på låg hastighet. Tillsätt ägg, lite i taget. Fyll massan i en spritspåse. Spritsa 60 st små kupolformar nästan fulla. Lägg en chokladbit i varje kupol och spritsa igen hålet. Frys in kupolerna.

(Receptet räcker till 60 st kupoler, vilket är minsta rekommenderade mängd. Förvara kupolerna i frys till servering.)

Montering
Fritera kupolerna gyllenbruna i 160°. Rulla dem i kryddsockret och stick i cocktailpinnar. Häll upp soppan i små, välkylda glas. Servera de nyfriterade kupolerna till.

Serveringsportion: 25 g

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen