Doro Wat med couscous och ostsås – Etiopien

Gör så här

  • Kycklinggryta:

    • Koka äggen hårdkokta. Skala och grovhacka.
    • Smaksätt kycklingen med citronsaft och salt, låt stå kallt ca 30 min. Panera kycklingen i mjöl och bryn hastigt i smör.
    • Fräs lök och vitlök i smör i en gryta. Tillsätt tomatpuré, berberekrydda och späd med vatten. Lägg i kycklingen och koka ca 30 min. Smaka av grytan med salt och peppar.
    • Strö över hackat ägg vid servering.
  • Couscous:

    • Koka upp vatten och blanda med couscous och salt, låt svälla ca 5 min. Blanda ner smöret.
    • Ånga couscousen varm vid servering. Toppa med granatäpple och mynta vid servering.
  • Ostsås:

    • Mixa vitost och crème fraiche. Smaka av med limesaft och finriven vitlök.