Dillkokt kolja med inlagd gurka

Dillkokt kolja med inlagd gurka

Gör så här

1. Koka upp buljong, dillfrö och lök. Smaksätt med salt.
2. Fördela fisken på bleck och slå över buljongen. Tillaga ugn, 150° i ca 20 min.
3. Sila buljongen och koka ihop.
4. Tillsätt grädde och ostsås. Koka till god smak. Salta och peppra.
5. Strimla gurka på mandolin.
6. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt pepparrot dra i lagen. Blanda lagen med gurkan, dill och rödlök. Smaksätt med salt och ev mer pepparrot.
7. Koka potatis och selleri mjuk. Passera. Tillsätt mjölk och blanda till en lätt puré. Smaksätt med citronskal, salt och peppar.

Serveringsportion ca: Fisk med sås 270 g, potatis 170 g, gurka 35 g
Källa: Arla Köket Lätt-Lunch 1:2003

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen