Croissanter med Kvibille Gräddädel

Croissanter med Kvibille Gräddädel

Gör så här

1. Vispa upp jästen med vattnet.
2. Tillsätt övriga ingredienser utom smör och ädelost.
3. Blanda degen på låg växel. Öka därefter hastigheten och blanda till en deg som inte fullt har utvecklat gluten.
4. Förvara degen täckt med plast i kylen minst 12 timmar eller över natten.
5. Kavla ut degen till en 8 mm tjock platta.
6. Slå det kalla smöret till en ca 8 mm tjock platta och vik in i degen.
7. Kavla ut degen 5 mm tjock, sopa bort överflödigt mjöl och vik ett treslag.
8. Lägg in degen i plast och låt vila 30 minuter i kylen. Kavla ytterligare ett treslag, lägg in degen i plast och låt vila 30 minuter. Slå det sista, tredje treslaget och låt vila ytterligare 60 minuter innan degen slås upp till gifflar.
9. Kavla degen till 2,5 mm tjocklek och sporra upp gifflar á 60 g.
10. Spritsa på 20 g mjukrörd ost på varje bit deg och rulla till gifflar. Sätt 16 st på en bageriplåt 60 x 40 eller 12 st på en gastronormplåt.
11. Pensla med ägg och låt jäsa i rumstemperatur till dubbel volym i 90 - 120 minuter. Vill du skynda på jäsningen lite kan du sätta in dem i raskskåpet i 10 minuter innan de får jäsa ute.
12. Pensla ytterligare en gång med ägg och baka av i 190 - 200° (i varmluftsugn 20 grader lägre temperatur) i ca 12 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Tips
Känns degen mjuk, låt gifflarna stelna på en plåt innan du rullar ihop dem.

Serveringsportion ca: 85 g
Källa: Baka med kärlek. Och ost.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen