Coq au vin blanc med stekt lök och morot

Coq au vin blanc med stekt lök och morot

Gör så här

1.  Salta kycklingen. Lägg i en gryta med hela, skalade morötter och tillsätt vatten så det täcker. Koka ca  25 min tills kycklingen är mör.

2.  Sila av buljongen ner i en kastrull och reducera  till god smak, skumma av fettet. Kyl ner kycklingen och skär ner morötterna i ca 2 x 2 cm.

3.  Koka upp buljongen med vinet, låt koka ca 10 min. Tillsätt den syrade grädden och koka ca 5 min.  Red av med majsstärkelse till önskad konsistens  och smaka av med salt och peppar.

4.  Dela ev lökarna och stek i smör tills de är klara  och har fin färg. 5.  Värm kyckling, morot och lök i ugn på 90° ånga,  sila av ev spad. Häll över såsen och garnera med  timjan. Servera med ugnsrostad potatis.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen