Clafoutis på äpple och kardemumma med rostad hö- och vaniljcrème

Clafoutis på äpple och kardemumma med rostad hö- och vaniljcrème

Gör så här

1.Blanda de torra ingredienserna. Rör äggvitan lätt med en visp och vänd ner med det brynta smöret i de torra ingredienserna. Vänd ihop smeten och låt svälla i kyl ca 1 tim. Bred ut smeten i smorda formar (eller med bakplåtspapper), ca 20 cm i diameter.

2.Skala och kärna ur äpplena. Skär i mindre bitar. Tryck ner dem i smeten. Klicka äppelmoset runt om på kakan. Baka kakan på 150° ca 30 min, eller tills den inte längre är kladdig i mitten.

3.Rosta höet i ugn, 200° ca 20 min, eller tills det börjar dofta. Koka upp vaniljstång och märg med mjölk och hö. Låt dra ca 10 min, sila. Vispa äggula, socker och majsstärkelse lätt. Häll mjölken över äggvispet under vispning. Häll smeten i en kastrull och koka upp under vispning. låt det sjuda ca 3 min. Vispa ner smöret och låt svalna.

Vid servering
Vispa upp vaniljcrèmen innan servering. Servera till clafoutis.

Källa: Viktor Westerlind, Årets Kock 2009

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen