Citronpaj med maräng

Citronpaj med maräng

Gör så här

1.Hacka ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i pajformar och låt vila i kyl minst 30 min. Tillaga i ugn, 200° ca 10 min. Låt svalna.
2.Blanda saft och skal av citron tillsammans med socker och ägg. Sjud på svag värme under ständig omrörning till krämen tjocknat. Ta av blandningen från värmen och rör ner smöret. Låt svalna. Bred krämen i pajskalet.
3.Vispa äggvitan och 1 msk av strösockret (till 1 pajform) till ett fast skum.
4.Koka resten av sockret med 1/2 dl vatten (till 1 pajform) tills temperaturen är 125°. Häll det heta sockret i äggvitan under vispning. Fortsätt vispa 5 min tills marängsmeten svalnat.
5.Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa toppar av maränger på citronkrämen. Tillaga i ugn, 250° tills topparna har fått färg.
6.Vispa grädden lätt och servera till pajen.

Källa: Små citroner gula 2013.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen