Citron- och nötbröd

Citron- och nötbröd

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser utom vatten i en blandare/bunke, tillsätt vatten och arbeta till en jämn och smidig deg. Eventuellt behövs det tillsättas lite mer vatten. Degen ska precis släppa degbunken.
2. Täck degen med en fuktig handduk och låt jäsa ca 30-40 min.
3. Arbeta degen och forma två limpor.
4. Lägg bröden i smorda brödformar.
5. Låt jäsa i ca 30 min under fuktig handduk.
6. Grädda bröden i ugn, 185° ca 40 min. Låt dem kallna på galler.

Serveringsportion ca: 180 g
Källa: Deli, Arla Köket 2:2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen