Citron & chilistekt torsk

Citron & chilistekt torsk

Gör så här

1. Skär torskfilén i portionsbitar à 150 g.
2. Kärna ur och finhacka chilifrukterna.
3. Blanda ströbrödet med chili, persilja och citronskal, tillsätt salt.
4. Vispa upp äggen lätt.
5. Vänd fisken i mjöl, ägg och därefter ströbröd.
6. Stek fisken gyllenbrun i 50/50 smör/olivolja strax före servering.

Potatiscrème:
1. Koka potatisen tills den är mjuk.
2. Koka under tiden upp mjölk och smör.
3. Häll av vattnet på potatisen och pressa eller mosa den. Tillsätt kvarg under omrörning. Rör ner smörmjölken, lite i taget så att inte potatisblandningen blir för lös. Rör till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera den nystekta chilitorsken med potatiscréme.

Serveringsportion ca: Panerad torsk 130 g, potatiscrème 275 g
Källa: Kesella i New York

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen