Chokladpudding med vaniljhallon

Chokladpudding med vaniljhallon

Gör så här

1. Koka upp mjölk, grädde, kakao, choklad och socker. Låt svalna lite.
2. Vispa ägg och äggulor lätt. Slå chokladmjölken över äggen och rör ihop.
3. Häll smeten i portionskoppar, grädda i vattenbad i ugn på 130°C i ca 35 min tills de precis har stannat. Kyl.
4. Häll i smeten och öka gräddningstiden med 15–20 min. Kyl och skär i skivor vid servering.
5. Vispa vaniljsås hårt. Häll av hallonsaften och vänd ner hallonen i vaniljsåsen.

Tips: Du kan också fukta brödformar lätt i vatten och klä med plastfilm som tål ugnsvärme.

Serveringsportion ca: Chokladpudding 135 g, hallonvisp 30 g
Källa: Arla Köket skola 1:2004

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen