Chokladpaj med vaniljsås från Uppland

Chokladpaj med vaniljsås från Uppland

Gör så här

1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Låt vila i kyl ca 1 timme.
2. Kavla ut degen och klä runda formar med löstagbar botten. Vik gärna lite deg över kanten. Grädda i ugn vid 175°C ca 20 min. Låt kallna.
3. Blötlägg gelatinblad. Blanda socker, kakao och kardemumma.
4. Vispa grädde och vänd ner kakaoblandningen i grädden. Krama ur och smält gelatinbladen och vänd ner i grädden.
5. Fördela fyllningen i pajskalen. Låt stå i kyl ca 2 timmar.
6. Servera med vaniljsås och t ex en apelsinsallad.

Tips: Runda formar à 1,5 l 4 st till 25 port. 16 st till 100 port.

Serveringsportion ca: Paj 60 g, vaniljsås 50 g
Källa: Arla Köket Senior nr 2 1999

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen