Chokladcrème med cookies

Chokladcrème med cookies

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till kakorna utom choklad och nötter til en mördeg.
2. Arbeta snabbt in nötterna och den grovt hackade chokaden.
3. Väg upp i 0,5 kilos bitar och rulla ut längder av degen. Frys in.
4. Ta ut en rulle i taget och skär i tunna kakor med vass kniv. Baka i 170° i cirka 12-14 minuter. Låt svalna.
5. Vispa äggvita och socker till marängerna. Vänd ned florsocker och kakao. Spritsa till små maränger. Baka i 140° i ca 50 minuter.
6. Koka upp crème fraiche och mjölk till chokladcrèmen. Slå vätskan över den fint hackade chokladen. Låt svalna till 38°. Vänd ner den lättvispade grädden.
7. Gör samma som ovan med den vita chokladcrèmen.
8. Koka upp vatten och socker. vispa ned kakao och koka till rätt konsistens. Låt svalna eller servera varm.
9. Varva kakor, vit- och mörk chokladcrème. Frys in.
10. Häll på chokladsås och garnera med maränger.

Serveringsportion ca: 140 g
Källa: Sweetlab

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen