Choklad- och mandelflarn

Choklad- och mandelflarn

Gör så här

1. Finfördela mjöl, smör och florsocker i en degblandare till mördegen.
2. Tillsätt äggen lätt utrörda och blanda inte längre än att degen binder, den blir annars lätt seg. Låt vila någon timme i kylen innan den kavlas tunt.
3. Frys mördegsskalet en stund innan gräddning i ugn vid 175°C ca 7-8 min.
4. Riv mandelmassan och vispa ihop med ägg, kvarg och apelsinjuice.
5. Häll smeten i det förgräddade skalet och baka i ugn vid 175°C ca 10 min. Låt svalna.
6. Hacka chokladen och smält i vattenbad eller micro. Rör snabbt i crème fraiche och sist det rumstempererade smöret.
7. Häll genast upp i pajskalet och låt stelna. Kan också göras i stora rektangulära formar.

Tänk på: Tänk på att den är lättast att skära kall men godast att servera rumstempererad.

Serveringsportion ca: 65 g
Källa: Det Drömmarnas Jul

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen