Chilikryddad köttfärslimpa med tomatsås

Chilikryddad köttfärslimpa med tomatsås

Gör så här

1. Låt havregrynen svälla i matlagningsgrädde i ca 20 min.
2. Blanda grynen med de övriga ingredienserna till köttfärslimpan. Smaka av med salt och peppar.
3. Forma till limpor eller fördela färsen i avlånga formar.
4. Grädda dem i ugnen vid 150°C till en innertemperatur av 65°C ca 1 tim.
5. Värm såsen och servera med pasta, ris eller stekt potatis.
6. Garnera med kryddgrönt.

Serveringsportion ca: Köttfärslimpa 100 g, sås 0,6 dl, pasta 200 g
Källa: Arla Köket Skola 2:2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen