Det här glöggtillbehöret går lika bra att servera varmt som kallt beroende på hur mycket tid som finns att spela på. Om du serverar dem kalla så uteslut smöret och fyll dadlarna med bara ost.

Cheddarfyllda dadlar med lufttorkad skinka

Recept av Fredrik Eriksson

Det här glöggtillbehöret går lika bra att servera varmt som kallt beroende på hur mycket tid som finns att spela på. Om du serverar dem kalla så uteslut smöret och fyll dadlarna med bara ost.

Gör så här

    • Skär ett snitt i dadlarna och ta ur kärnan.
    • Riv osten och mixa med smöret till en slät smet.
    • Fyll dadlarna med ostblandningen.
    • Skär skinkskivorna i långa remsor. Linda skinka snyggt runt varje dadel.
    • Grädda dadlarna i ugnen i 250° ca 5 min. (vänd dem efter halva tiden)
    • Låt svalna ett par minuter innan servering så att gästerna inte bränner sig på den heta osten.