Caiprinhiaparfait

Caiprinhiaparfait

Gör så här

1. Smältchoklad och smör.
2. Vispa hela ägg, äggula och florsocker luftigt.
3. Sikta ned kakao, mjöl och bakpulver. Vänd ned choklad- och mjölblandningen i äggvispet.
4. Spritsa upp i önskad form och baka i 180° i 12-15 minuter.
5. Mixa hälften av gelén med limejuice och raspet i en mixer. Blanda i resten av gelén.
6. Lägg gelatinblad i kallt vatten.
7. Häll äggulor, limejuice och limerasp i en vispkittel och sätt igång på låg växel. Koka vatten och socker till 121° och slå över äggulorna under ständig vispning.
8. Lägg ned gelatinbladen och låt smälta med i den varma blandningen.
9. Vispa sedan kallt på låg hastighet.
10. Vänd ner Cointreau och lättvispad grädde.
11. Dela en muffin på mitten och lägg med mitten utåt i ena kanten i glaset.
12. Fyll i mousse så det täcker muffin, frys in.
13. Dekorera med limegelé, skurna kuber från muffins och valfri chokladdekor.

Serveringsportion ca: 85 g
Källa: Sweetlab

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen