Grilling cheese smoked chili med rökig BBQ-sås är en smakrik burgare som passar alla som vill skära ner på animaliskt protein.

Burgare Grilling cheese med BBQ-sås, syrad gurka och krispig potatis

Recept av Fredrik Andersson

Grilling cheese smoked chili med rökig BBQ-sås är en smakrik burgare som passar alla som vill skära ner på animaliskt protein.

Gör så här

    • Skär osten i skivor à 90 g. Blanda olivolja med gräslök och chiliflakes. Smaka av med svartpeppar.
  • Syrad gurka:

    • Vänd ihop saltgurka och lök med yoghurt, gräslök och chiliflakes.
  • Krispig potatis:

    • Skala potatisen och riv den grovt. Låt rinna av något på papper. Värm oljan till 180° och fritera potatisen tills den är krispig. Låt rinna av på papper och salta.
  • Vid servering:

    • Rosta hamburgerbröden. Bottna bröden med krispig sallad, silverlök i ringar och skivad bifftomat. Stek ostskivorna på bägge sidor i matolja till fin färg. Lägg på tomaten och pensla med gräslöks- och chilioljan och skeda på BBQ-sås. Toppa med syrad gurka och servera med krispig potatis.