&w=1230&h=670&ak=9d34ffb1&hm=4f2cb4df)
Burgare Grilling cheese med BBQ-sås, syrad gurka och krispig potatis

Grilling cheese smoked chili med rökig BBQ-sås är en smakrik burgare som passar alla som vill skära ner på animaliskt protein.
Gör så här
-
- Skär osten i skivor à 90 g. Blanda olivolja med gräslök och chiliflakes. Smaka av med svartpeppar.
-
Syrad gurka:
- Vänd ihop saltgurka och lök med yoghurt, gräslök och chiliflakes.
-
Krispig potatis:
- Skala potatisen och riv den grovt. Låt rinna av något på papper. Värm oljan till 180° och fritera potatisen tills den är krispig. Låt rinna av på papper och salta.
-
Vid servering:
- Rosta hamburgerbröden. Bottna bröden med krispig sallad, silverlök i ringar och skivad bifftomat. Stek ostskivorna på bägge sidor i matolja till fin färg. Lägg på tomaten och pensla med gräslöks- och chilioljan och skeda på BBQ-sås. Toppa med syrad gurka och servera med krispig potatis.