Brödpudding med äpple

Brödpudding med äpple

Gör så här

1. Stek brödtärningar i smör. Blanda dem med vetegroddar, äpple, kanel och lite av sockret i ett bleck.
2. Koka upp mjölk och grädde. Vispa mjölkblandningen i en bunke med ägg och äggula. Slå blandningen över bröd och äppeltärningarna.
3. Tillaga i ugn, 200° ca 20 min tills ytan stelnat. Ta ut formen och strö över resterande socker. Baka på 225° så att sockret karamelliseras på ytan.
4. Servera med vispgrädde eller kvarg.

Serveringsportion ca: Brödpudding 280 g, vispgrädde eller kvarg 40 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2004

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen