Maria Vakrööm på Hallerna Förskola har skapat dessa broccoli- och kikärtsbollar med riven Grilling Cheese. På förskolan kallar de bollarna ”Mias cheesiga livspuckar”! Bollarna har en känsla av falafel med sin krispiga yta och smak av kikärtor.

Broccoli- och kikärtsbullar med Grilling Cheese

Maria Vakrööm på Hallerna Förskola har skapat dessa broccoli- och kikärtsbollar med riven Grilling Cheese. På förskolan kallar de bollarna ”Mias cheesiga livspuckar”! Bollarna har en känsla av falafel med sin krispiga yta och smak av kikärtor.

Gör så här

    • Ånga broccolin ca 4 min tills den är mjuk men ändå har kärna kvar. Låt svalna lite.
    • Mixa broccolin med kikärtor och kikärtsspadet (100 g spad till 400 g kikärter).
    • Blanda broccolimixen med ost, lök, panko, kikärtsmjöl, spiskummin, salt och peppar. Låt stå ca 10 min.
    • Forma till bullar à ca 50 g och lägg på bleck. Stek i ugn på 200° 10–15 min, beroende på varmhållning.
    • Blanda ihop ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
  • Servering:

    • Servera bullarna med klyftpotatis, sweet chili yoghurtsås och gärna en tomatsallad.