Briocher med Kvibille Cheddar

Briocher med Kvibille Cheddar

Gör så här

1. Vispa upp jäst och ägg tills jästen löst sig.
2. Tillsätt mjöl, socker och salt och blanda på lägsta hastighet i ca 20 minuter i vanlig vispmaskin till en elastisk deg eller i deggryta efter ordinarie körschema.
3. Tillsätt smör i omgångar tills det är helt absorberat.
4. Öka hastigheten - kör till en blank och elastisk deg i ca två minuter.
5. Täck degen med plast och låt vila i två timmar i rumstemperatur.
6. Stöt samman degen och låt vila i kyl i minst 12 timmar eller över natten.
7. 300 g bulle och 100 g bulle rullas rund. Pensla briocheformar (8 cm höga och 20,5 cm i diameter i överkant) med mjukt smör. Lägg i den stora bullen, gör en fördjupning med handen och fördela osten i hålet. Forma den andra bullen som ett ägg och tryck ned i formen. Pensla med ägg.
8.Låt bröden jäsa i raskskåp (35° värme och 80 procent fuktighet) eller på varm dragfri plats tills brödet har fördubblat sin volym.
9. Pensla bröden ytterligare en gång, snitta dem runt om med ett rakblad och baka i 220°. Efter fem minuter, sänk värmen till 170° (i varmluftsugn 20 grader lägre temperatur) och baka ytterligare 40 - 45 minuter. Lossa genast bröden ur formarna och låt dem svalna på galler.

Tips
Denna klassiska deg kan också användas till formbröd och naturligtvis till små briocher.

Serveringsportion: Bulle ca 400 g
Källa: Baka med kärlek. Och ost.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen