Brännande spännande kycklinglår med picassoris

Brännande spännande kycklinglår med picassoris

Gör så här

1.Markera kycklingen tätt i bleck. Blanda marinaden och fördela över kycklingen. Låt marinera, gärna över natten. Stek i ugnen vid 150° till en kärntemperatur av minst 72°.
2. Blanda ingredienserna till tzatzikin. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda alla ingredienserna till salsan. Smaka av med honung.
4. Blanda vitkål, äpple, gurka och persilja. Vänd ner blandningen i crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
5. Stek majskornen i sesamolja ev lite smör. Tillsätt sweet chili och paprika.
6. Lägg gärna salladen i iskallt vatten en stund innan servering, så blir den krispig och fräsch.
7. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Koka gärna i t ex grönsaksbuljong som ger mer smak.
8. Servera med krispig isbergssallad och kokt ris.


Serveringsportion ca: kyckling ca 200 g, tzatziki 65 g, salsa 50 g, coleslaw 100 g, chilimarinerad majs 60 g, isbergssallad 30 g, ris 120 g.
Källa: Årets kock i skolan

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen